скандальне зображення Іісуса


Плакат Страсного тижня цього року в іспанській Севільї викликав запеклі дискусії. Рада Братств та гільдій представила плакат у суботу, 27 січня. Офіційний плакат Страсного тижня цього року із зображенням Христа викликав гостру критику іспанських ультраконсерваторів, які назвали його “образливим, занадто сексуалізованим і провокуючим”, повідомляє Зображення швидко стало вірусним у соціальних мережах, де багато віруючих вважали його “неприйнятним для християнських цінностей”.

На плакаті Христос зображений після воскресіння з мертвих. Він стоїть напівоголений на червоному фоні, нижня частина його тіла прикрита білою тканиною. Художник Салустіано Гарсія захистив свою роботу.

“Щоб побачити сексуальність у моєму образі Христа, треба бути божевільним”, – сказав він, підкресливши, що в картині немає нічого, чого не було б в інших творах мистецтва, що налічується сотні років.

Страсний тиждень, який нагадує про смерть і воскресіння Христа, є дуже важливим у глибоко католицькій Іспанії, особливо в Севільї, яка вважається центром святкувань.