хакер

Експерти з британського Центру урядового зв’язку (GCHQ) вважають, що розвиток технологій штучного інтелекту (ШІ) практично гарантовано збільшить кількість та ефективність хакерських атак по всьому світу протягом наступних двох років. Про це йдеться у звіті на сайті агентства. GCHQ – спецслужба Великобританії, відповідальна за захист інформації та радіоелектронну розвідку, передає report.az.

За оцінками GCHQ, програми-вимагачі на основі ШІ стануть основною загрозою для кібербезпеки у 2024-2025 роках. Нейромережі полегшать вхід у кримінальний бізнес новим кіберзлочинцям.

“Застосування штучного інтелекту в кібератаках є еволюційним, а не революційним явищем, і це означає, що воно посилює існуючі загрози, такі як програми-вимагачі, але не змінює ландшафт ризиків у найближчому майбутньому”, – заявила генеральний директор GCHQ Лінді Камерон.

Згідно з оцінкою, ШІ найактивніше будуть використовувати для злому з використанням методів соціальної інженерії, а саме – генерувати за його допомогою листи та фальшиві документи для введення людей в оману, щоб вони самі надавали хакерам необхідну інформацію.