гроші у кишені військової форми

Київ вніс коригування до механізму виплати додаткової одноразової матеріальної допомоги, яку ініціював мер Віталій Кличко, мобілізованим киянам у розмірі 30 тисяч гривень. Переглянутий механізм передбачає розширений перелік отримувачів, а перші виплати плануються до кінця лютого, повідомив Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Згідно з повідомленням, одноразова матеріальна допомога автоматично надаватиметься на безготівковий соціальний (зарплатний) рахунок мобілізованого. Також утримувачі муніципальної картки “Картка киянина” отримають виплату на свій картковий рахунок. ТЦК щомісяця передаватиме інформацію про мобілізованих у Департамент муніципальної безпеки.

Департамент вказав, що для отримання допомоги мобілізовані мають подати ТЦК копії ідентифікаційного коду, паспорта громадянина України та виписки з банку про відкриття соціального (зарплатного) рахунку. За наданими даними Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА проводитиме одноразові виплати, і перші з них плануються до кінця лютого.

Крім того, повідомлено, що перелік отримувачів розширено, і тепер виплату можуть отримати також мешканці Києва, які підписали контракт. Тим, хто мобілізувався до початку лютого, можливо, знадобиться подати додаткові документи до ТЦК. Для консультацій надано контактні номери.