жінка-програмистFemale freelance developer coding and programming. Coding on two with screens with code language and application.

За словами програмістки з Нью-Йорка, коли вона виходить на побачення, чоловіки або надмірно захоплюються її технічною кар’єрою та ідеалізують її, або ж відчувають загрозу й знецінюють її досягнення. «Коли я навчалася на факультеті комп’ютерних наук, я почала помічати, що моя кар’єра ускладнює особисті стосунки», — розповіла вона виданню Business Insider.

Інженерка згадала, що під час роботи в аспірантурі почала зустрічатися з однокурсником, який також вивчав інформатику, але все ще шукав роботу. Вона намагалася всіма силами допомогти йому знайти можливості, підготувати резюме та підходити до співбесід.

За її словами, згодом вона отримала несподіване повідомлення від нього про те, що він розриває стосунки, оскільки не має часу, щоб зосередитися. «Я спочатку думала, що він має на увазі, що хоче зосередитися на пошуку роботи, але пізніше він написав: „У тебе є пропозиція роботи, а в мене — ні. Вибач“», — стверджує дівчина.

Вона також зазначила, що чоловіки в технологічній сфері часто схильні зменшувати її професійні навички. «Більшість хлопців, з якими я зустрічаюся, також працюють у технологіях, оскільки мені подобається мати когось, з ким можна обговорити цю тему. Але, коли йдеться про мою кар’єру, вони зазвичай зменшують значення моїх досягнень і уникають розмов про роботу», — зазначає програмістка.

Вона розповіла, що якось, захоплено описуючи своє успішне представлення на роботі, її колишній хлопець знецінив її досягнення, заявивши, що вона, напевно, справила враження на команду лише тому, що була дівчиною. За її словами, тоді чоловік відчував труднощі в кар’єрі, і така поведінка могла бути відображенням його невпевненості.

«Зрештою, я вирішила розірвати стосунки, оскільки втомилася від постійного зневаження своїх досягнень. Цікаво, що через кілька років він звернувся до мене з проханням про пораду з програмування і похвалив мій досвід — це було занадто пізно», — говорить інженерка. За її словами, з подібними проблемами стикаються багато її подруг у сфері IT.

Вона також описує ситуацію, коли чоловіки занадто захоплюються ідеєю зустрічі з жінкою, яка працює у технологіях, ставлячи її в рамки своїх фантазій.

За її словами, один із таких бойфрендів був дуже розчарований, коли інженерка сказала йому, що отримала нову роботу у фінансовій установі, а не в ігровій індустрії. «Він дуже засмутився, коли дізнався, що я не реалізую свою „мрію“ працювати в ігровій сфері. Мені подобалося грати, але я ніколи не казала, що це моя мета. Я була молода й почувалася незручно, тому віджартувалася, сказавши, що мені просто потрібна робота, щоб оплачувати рахунки», — розповідає програмістка.

Вона стверджує, що її колишній хлопець був дуже розчарований тим, що вона не відповідала його уявленням про «перфектну геймерку».

Інженерка зазначає, що тепер не погоджується зустрічатися з чоловіками, які не приймають її такою, якою вона є. Вона додає, що не всі чоловіки, з якими вона зустрічалася, ставилися до неї так, і в неї були кілька чудових стосунків.

«Зрештою, я хотіла б знайти серйозні стосунки, але бути самотньою набагато краще, ніж занурюватися в стосунки, які мені не підходять. Мені потрібен партнер, з яким я відчуваю глибокий зв’язок, який доповнює моє вже успішне життя», — говорить програмістка.