прапор Малі

Уряд Малі прийняв рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною через роль Головного управління розвідки (ГУР) у знищенні найманців групи “Вагнера“. Як повідомляє Укрінформ, з посиланням на телевізійне звернення речника уряду Малі полковника Абдулає Майги, про це пише CNN.

Малі розірвало дипломатичні відносини з Україною після того, як Київ надав малійським повстанцям розвідувальні дані, які використовувалися для організації засідки на членів групи ‘Вагнера‘ у липні”, — зазначається у матеріалі.

Рішення про розірвання дипломатичних відносин набуває чинності негайно. “Перехідний уряд республіки Малі засуджує ворожі дії української влади, яка ігнорує те, що Малі завжди закликало до мирного врегулювання конфлікту між Росією та Україною”, — заявив Майга. CNN нагадує, що представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов раніше підтвердив надання малійським повстанцям “необхідної інформації, яка дозволила провести успішну військову операцію проти російських воєнних злочинців”.

Як повідомляв Укрінформ, коаліція антиурядових угруповань на півночі Малі протягом трьох днів запеклих боїв наприкінці липня знищила 84 найманці з російської ПВК “Вагнер” та 47 малійських військовослужбовців. Це найбільші втрати ПВК “Вагнер” за весь час її присутності в Африці.