свічка

Керівник служби енергетичної компанії в Чернівецькій області привласнив 2,2 млн грн на постачанні електроенергії. Ціни на електроенергію для освітлення одного з міст були завищені понад встановлений тариф. Про це повідомило Бюро економічної безпеки (БЕБ). Відповідно до повідомлення, чиновника енергетичної компанії вже повідомили про підозру, передають Патріоти України.

“Слідство встановило, що керівник однієї зі служб компанії-постачальника протягом року навмисно збільшував вартість електроенергії для освітлення міста. Таким чином, чоловік, зловживаючи службовим становищем, заволодів 2,2 млн грн, які були виділені з місцевого бюджету”, – йдеться у повідомленні.

Детективи вже повідомили енергетика про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. За це йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Щодо тарифу на електроенергію з 1 серпня: скільки доведеться платити за 1 кВт-год.

Також варто нагадати, що для населення в Україні тариф на електроенергію підвищили з червня з 2,63 до 4,32 грн за 1 кВт-год. У серпні вартість електроенергії переглядати не будуть, оскільки поточний тариф затверджено до травня 2025 року. “31 травня Кабмін ухвалив рішення про продовження дії положення про покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії, згідно з яким встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт-год до 30 квітня 2025 року”, – повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук.