знімок зруйнованого будинку у Маріуполі

Проведення в італійському місті Модена пропагандистської виставки про окупованого російськими загарбниками Маріуполя було скасовано.

Таке рішення ухвалила мерія після звернення української сторони. В Італії скасували проведення скандальної виставки про “розквіт” Маріуполя. “Щиро вітаємо це рішення. Вдячні як мерії міста, так і українцям в Італії, які не дали ввести в оману італійське суспільство про наслідки російських злочинів у Маріуполі та Україні”, – наголосив Олег Ніколенко, передає rbc.ua.

У МЗС також закликали інші міста у світі не надавати майданчики для таких російських провокацій. “Це стане важливим внеском у перемогу України над російською агресією”, – зазначив Ніколенко.

Що передувало події

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що в Італії у місті Модена хочуть провести пропагандистську виставку, присвячену “розквіту” Маріуполя під час російської окупації. У ході заходу було заплановано виступ італійського журналіста Андреа Лучіді, котрий знімав пропагандистські сюжети. А сам захід організують прихильники РФ. У його ході має виступити генконсул країни-агресора. У МЗС України 5 січня повідомили, що посольство надіслало Італії запит на скасування скандальної виставки про те, як “відновлюють” тимчасово окупований росіянами Маріуполь.