паціент у лікарні

Працівниця хоспісу пояснила, що стикалася з таким явищем протягом усієї кар’єри та намагається попередити близьких пацієнтів. Її колега поділилася, що бачить у цьому шанс попрощатися. Джулі МакФадден розповіла, що протягом усієї своєї кар’єри стикалася з “феноменом”. Неочікуване явище підтверджували і ті, кого вдалося повернути до життя. Вони ділилися, що в цей час їх охоплювало відчуття миру і спокою, пише focus.ua.

“Ось одне явище, яке відбувається під час процесу смерті та вмирання, яке медичні працівники, як і я, не можуть пояснити”, — підкреслила МакФадден.

За її словами, коли хтось справді хворий і умирає протягом кількох днів, пацієнт може раптово “покращитися”.

“Це може виявитися по-різному, але часто вони раптово починають їсти, раптово починають говорити, можливо, навіть ходити”, — розповіла медсестра.

Люди починають поводитися, як перед захворюванням. Зокрема, вони можуть сміятися і жартувати.

“Але потім, зазвичай, вони помирають протягом кількох днів після цього, іноді навіть у ту ніч. І це стається, мабуть, з третиною наших пацієнтів хоспісу, тому це відбувається досить часто”, — підкреслила МакФадден.

Вона пояснила, що медики намагаються попередити родичів про це “явище” заздалегідь. Якщо близькі не знають про це явище, після неочікуваної смерті вони можуть відчути розпач.

Інша медсестра розповіла, що вважає це способом природи надати хворим час на те, щоб попрощатися з сім’єю, насолодитися останніми днями або завершити свої справи.