військовий квиток

Законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби, внесений урядом України до Верховної Ради, повернуть на доопрацювання кабінету міністрів.

Таке рішення ухвалено на закритій нараді представників українського парламенту та військового командування, повідомив у четвер, 11 січня, голова фракції “Слуга народу” у Верховній раді Давид Арахамія у Telegram, передає dw.com.

У засіданні комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки взяли участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умеров, керівництво Верховної ради, голови фракцій та комітетів, додав Арахамія.

“Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню”, – зазначив голова фракції. За словами депутата, всі політичні сили у Раді зрозуміли та підтримують необхідність мобілізації.

“За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції, напрацьовані в комітеті та у робочих групах”, – додав Давид Арахамія.