"італійський поцілунок"

У Німеччині 465 пар встановили світовий рекорд, приймаючи участь у “італійському поцілунку“. Про це було оголошено у четвер на офіційному веб-сайті книги рекордів Гіннеса, хоча флешмоб відбувся ще в липні.

Суть “італійського поцілунку” полягає в тому, що двоє закоханих повинні їсти одну спагеті, доки не наближаються один до одного та не цілуються. Найвідоміший такий поцілунок у світовому кіно увіковічений в повнометражному мультфільмі DisneyЛеді та Ворон” (1955). Зазначається, що на Міжнародний день поцілуя, який річно святкується 6 липня, німецька мережа ресторанів Vapiano зібрала в ангарі берлінського аеропорту Темпельхоф трохи менше ніж 500 пар.

За словами власників мережі, вони прибрали кілька сотень столів з червоними скатертинами та повним ресторанним сервіруванням, щоб створити учасникам романтичний настрій. На це їм знадобилося 20 годин. Також в ангарі було зведено чотири барні стійки, сцена і кухня, де готували пасту. На вході всі пари сфотографували, також їм видали браслети, щоб точно порахувати кількість учасників. Для встановлення рекорду кожна пара повинна була встигнути з’їсти одну спагеті протягом 30 секунд, не розірвавши її, і потім поцілуватися. За дотриманням усіх умов стежили 12 осіб.

Попередній рекорд – 433 пари – належав бельгійській компанії Upgrade Estate з червня 2022 року.