військова форма

Жителька Одеської області Анна Дімченко повідомила, що співробітники Саратського територіального центру комплектування та соціальної підтримки перевищили свої повноваження, затримавши її родича та залишивши на вулиці його двох неповнолітніх дітей.

За словами Анни, чоловіка затримали 2 серпня на пункті пропуску “Удобне” перед Паланкою, коли він їхав в Одесу з Ізмаїла разом зі своїми дітьми. Його змусили вийти з машини та примусово доставили до Саратського ТЦК.

“Юрія затримали, а його неповнолітніх дітей залишили на вулиці. Потім зв’язок з ним зник. Як відомо, у таких випадках спочатку ізолюють від зовнішнього світу. Рідні дізналися подробиці від свідка події, і сестра Юрія поїхала з Одеси до Саратського ТЦК, щоб з’ясувати, що відбувається. Їй відмовили у зустрічі, поводилися агресивно, пообіцяли розмазати її по стінці, ” – розповіла Анна Дімченко. Сестра Юрія Дімченка подала заяву до Саратської поліції. Поліція прийняла заяву, але, за словами Анни, не змогла нічого зробити.

Чоловік вийшов на зв’язок вранці 3 серпня і повідомив, що вже знаходиться в навчальній частині у селі Ольгополь Вінницької області. Там він також звернувся до поліції, але Анна Дімченко сумнівається, що правоохоронці зможуть допомогти.

“Військово-лікарняну комісію він не проходив. Йому підсунули готові документи, які не належали йому, і вимагали підпису. Юрій нічого не підписував, оскільки всі ці документи були фіктивними. Він не був у розшуку, його дані були оновлені. Тобто він не порушив жодних законів, що могли б призвести до таких дій,” – заявила Анна Дімченко.

Натомість обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки заявив, що під час перевірки документів на пункті пропуску “Удобне” виявилося, що чоловік мав при собі обліково-військові документи з ознаками підробки.

“Після перевірки в електронному реєстрі “Оберіг” було встановлено, що особа підлягає мобілізації згідно із законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“. В результаті медичного огляду було виявлено, що він не має нарікань на стан здоров’я, тому його направили до навчального центру, ” – заявили в ТЦК.