ООН

Для подолання наслідків гуманітарних криз у різних частинах планети ООН у 2024 році потребуватиме 46,4 мільярда доларів. Організація оцінює перспективи на наступний рік у цій сфері як “похмурі”, заявила ООН у Женеві у понеділок, 11 грудня. Якщо не буде достатнього фінансування надзвичайної гуманітарної допомоги, це загрожуватиме життям людей, підкреслено в заяві, передає dw.com.

За допомогою цих коштів організація планує покрити витрати на гуманітарну допомогу в 72 країнах світу, причому найбільша потреба в ній зараз спостерігається у Сирії, Україні, Афганістані, Ефіопії та Ємені.

ООН дещо скоротила запитану допомогу порівняно з 2023 роком

Працівники гуманітарних місій “рятували життя, боролися з голодом, захищали дітей, стримували епідемії та забезпечували житло та санітарне обладнання в найбільш жорстоких ситуаціях”, заявив координатор надзвичайної допомоги ООН Мартін Гріффітс. Проте міжнародна спільнота не належним чином задовольняє потреби організації, додав він.

Потребу у фінансуванні гуманітарної допомоги на 2023 рік ООН оцінювала у 56,7 мільярда доларів, але отримала лише трохи більше третини цієї суми. Поточний рік стане першим з 2010-го, коли зменшилися пожертвування на гуманітарну допомогу. У зв’язку з цим в ООН прийняли рішення скоротити загальний показник запитуваних коштів на ці цілі.