Всесвітній день Чистоти

Мільйони добровольців практично у 200 країнах взяли участь у Всесвітньому дні чистоти, який проводиться щорічно в третю суботу вересня.

Організатори акції, міжнародний рух Let’s Do It! World, пропонують мешканцям планети в цей день прибрати біля свого дому або допомогти прибрати сміття на вибраному волонтерами місці.

У Румунії масове прибирання проводилося на територіях поблизу великих міст, де учасники виявили цілі сміттєві звалища, включаючи будівельне сміття.

“Тут було все, що тільки можна собі уявити: від одягу до старої техніки, багато предметів гігієни. На жаль, сюди привозять і будівельне сміття, довелося прибирати багато пластику і скла”, – розповіла одна з учасниць румунської акції. У Венесуелі прибирали пляжі. Волонтерам довелося прибирати не лише те, що залишають відпочиваючі, але й сміття, що виноситься на берег хвилями.

У Парижі зібрали кілька мішків недопалків, яких, як відзначили учасники акції, надто багато на вулицях і в парках французької столиці.

В Естонії, де 15 років тому відбувся перший День чистоти, у заходах взяли участь понад 50 тисяч осіб, переважно діти та молодь.