солдат з татуюванням

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш оголосив, що найближчими днями будуть внесені зміни до військових статутів, які дозволять солдатам відрощувати довгу бороду та мати татуювання на відкритих ділянках тіла. На пресконференції разом з уповноваженим Міністерства оборони Польщі з питань умов військової служби Павлом Матенчуком Косіняк-Камиш оголосив про заплановані зміни до військових статутів, повідомляє eurointegration.com.ua.

“До сьогоднішнього дня у статуті зазначено, що солдат може мати бороду до 5 мм, але після рішення дерматолога. Це абсолютно безглуздо”, – вважає польський міністр.

Інша зміна стосується татуювань у солдатів, які зараз дозволяється мати тільки на закритих частинах тіла.

Це, за словами Косіняка-Камиша, може викликати дискомфорт у солдатів, які не можуть працювати в спекотну погоду в футболках з короткими рукавами. Крім того, на це скаржаться солдати у розмовах з уповноваженим Матенчуком.

“Ви скажете – дрібниці. Але військові – це 200 тисяч осіб. І для них це повсякденне життя, щоденний біль або таке щоденне задоволення і якість функціонування”, – підкреслив глава Міноборони Польщі.

Уповноважений з питань умов військової служби уточнив, що зміни до статутів набудуть чинності з 1 вересня.

Згідно з ними, солдатам буде дозволено мати волосся на обличчі, яке повинно бути “охайним та естетично привабливим” і не заважати виконувати свої завдання. Солдатам також дозволять мати татуювання не лише на прихованих ділянках тіла.