стакан води

Газована та негазована вода однаково ефективні для гідратації організму. Проте, у деяких випадках перша може погіршувати роботу сечовидільної та травної системи. Науковці пояснили, що коли мова йде про підтримання водного балансу, негазована та газована вода однаково корисні. Крім того, немає доказів того, що газована вода пошкоджує кістки або зуби. Через підвищену кислотність газована вода дійсно може пом’якшити зубну емаль, однак цей ефект більш виражений при вживанні напоїв з високим вмістом цукру та соків із цитрусових.

За словами дослідників, іноді газована вода може стати причиною розладу шлунка. Це пов’язано з накопиченням газів, які можуть викликати здуття живота, спазми та дискомфорт. У людей із гіперактивним сечовим міхуром підвищена кислотність такої води також може погіршити роботу сечовидільної системи.

Проте організму здорової людини газована вода не завдасть шкоди. Також науковці переконані, що не варто боятися запивати їжу. Вода не розбавляє шлунковий сік і не заважає процесам травлення