курятина

Ресторани Росії стикаються з дефіцитом курячого м’яса. Про його відсутність повідомили в Rostic’s і KFC. Голова Федерації рестораторів і готельєрів Росії (ФРіО) Ігор Бухаров підтвердив наявність проблеми. У Мінсільгоспі відзначили, що підприємства насамперед задовольняють потреби населення, постачаючи курятину у торгові мережі.

“Зараз на російському ринку всі споживачі курячого м’яса стикаються зі складною ситуацією, пов’язаною, зокрема, з його дефіцитом, і ми не є винятком”, – розповіли у прес-службі “Юнірест” (Rostic’s і KFC).

Президент ФРіО повідомив, що дефіцит пов’язаний з декількома факторами, включаючи нестачу кадрів на птахофабриках. “У нас є проблеми з курячим м’ясом… На птахофабриках не вистачає кадрів, існує порушення логістичних ланцюжків, зростання вартості кормів, витрат”, – розповів Ігор Бухаров.

За словами голови ФРіО, головним чином у ресторани поставляють курятину вітчизняні виробники. При цьому він запевнив, що “проблема має вирішитися найближчим часом”. “Коли є дефіцит, він відновлюється через певний час”, – сказав глава ФРіО.

У прес-службі Мінсільгоспу повідомили, що “споживчий ринок повністю забезпечений м’ясом птиці”. У відомстві розповіли, що “в умовах збереженого попиту” підприємства збільшують виробництво курятини. “Однак, згідно з даними Національного союзу птахівників, пріоритетним є задоволення потреб населення в соціально значущій продукції, включаючи через торгові мережі”, – додали у відомстві.