свиня

Проросійські політологи, військові експерти та журналісти почали знаходити свинячі голови біля своїх квартирних дверей.

Перший такий випадок стався 19 вересня з військовим експертом Костянтином Сивковим. Після повернення з відпустки він виявив свинячу голову, яка лежала в коридорі безпосередньо перед дверима його квартири.

“Потім мені зателефонували та сказали, що це пов’язано з тим, що я неправильно себе веду в інформаційному просторі. Вони стали вимагати від мене відмови від підтримки дій президента Росії, відмови від підтримки спеціальної військової операції та наших Збройних Сил”, – розповів Сивков “РІА Новости“.

За його словами, йому загрожували вбивством, яке може статися “в будь-який момент”. Після розмови з незнайомцем Сивков звернувся до поліції, але не виступав з публічними заявами. При цьому він відмовився коментувати рух розслідування, посилаючись на таємницю слідства.

Також 19 вересня кур’єр доставив свинячу голову фотокореспонденту ТАСС Михайлу Терещенко, повідомляє телеграм-канал “112“. Під час обшуку у доставці знайшли ще чотири пакети зі свинячими головами. Однак не надано інших подробиць.

Третій випадок із підкинутою свинячою головою стався 26 вересня – політичний оглядач “РІА Новости” та політтехнолог Тимофій Сергійцев знайшли голову в чорному пакеті біля своїх дверей.