курятина

Міністр сільського господарства Румунії Флорін Барбу заявив, що на прохання румунських виробників звернувся до Єврокомісії з проханням заборонити імпорт продукції птахівництва з України. Барбу вже підтримав пропозицію Болгарії на засіданні Ради Європейського Союзу 23 вересня цього року про заборону імпорту яєць з України та вже звернувся до Єврокомісії з проханням захистити європейських фермерів від демпінгових цін, які практикує Україна, передає eurointegration.com.ua.

«Існує необхідність втручання Європейської комісії щодо українського імпорту яєць і м’яса птиці, враховуючи, що наші фермери дотримуються певних умов у птахівництві, які тягнуть за собою набагато вищі витрати, ніж у фермерів за межами Європейського Союзу», – стверджує румунський міністр.

Він додав, що Бухарест очікує швидких рішень від Брюсселя, але в разі необхідності готовий застосувати механізм ліцензування імпорту, «який ми вже успішно застосували у випадку імпорту зернових, цукру та борошна».

Нагадаємо, що Європейський Союз зняв обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після повномасштабного воєнного вторгнення Росії.

Однак під час останнього його продовження навесні 2024 року ЄС створив механізм запобіжників для обмеження вільної торгівлі, якщо вона загрожує європейським виробникам