Румунія (прапор)

Попри те, що рівень розвитку угорської економіки наближається до середнього показника в ЄС, її відносні показники погіршуються у порівнянні з іншими країнами регіону, повідомляє угорське опозиційне видання “Nepszava“.

Через півроку після публікації попередніх даних Євростат підтвердив на підставі останніх опублікованих даних, що ВВП на душу населення в Угорщині (розрахований за паритетом купівельної спроможності) становить 76,6 відсотка порівняно з середнім показником в ЄС, тоді як в Румунії ця кількість складає 76,7 відсотка. Іншими словами, стало офіційним фактом, що Румунія випередила Угорщину за найважливішим показником розвитку, повідомляє “G4Media“.

Попри те, що протягом останніх дев’яти років Угорщина послідовно наближалася до середнього рівня розвитку ЄС (+8,5 відсоткових пунктів порівняно з 2013 роком), румунська економіка показувала значно вищі темпи конвергенції: у 2013 році вона все ще знаходилася на рівні 54,6 відсотка, але наблизилася до 77 відсотків до 2022 року, згідно з переглянутими даними. Відповідно до цього досягнуто покращення на 22,1 відсоткового пункту що у 2,5 раза перевищує угорський показник.

У 2022 році відновлення Румунії було ще більш динамічним порівняно з 2021 роком: економіка Румунії відновилася на 2,9 відсоткового пункту, в той час, як угорська економіка відновилася на 1,8 відсоткового пункту порівняно з середнім показником в ЄС.