прапори Румунії та Угорщини

Угорське економічне видання зробило такий висновок після порівняння покупної спроможності та доходів від заробітної плати в обох країнах. За даними порталу Portfolio.hu, румунська економіка останнім часом зростала швидше, ніж угорська, і румуни споживали більше, ніж угорці, оскільки минулого року зарплати в Румунії були вищі, ніж у сусідів, згідно з даними Євростату, пише digi24.ro.

2023 рік став першим роком, коли зарплати в Румунії досягли паритету покупної спроможності.

Видання також відзначає, що в Польщі на сьогодні найвища зарплата в регіоні, і хоча зарплата зростає у всіх країнах, в Румунії спостерігається найшвидший ріст. За останні десять років розрив у зарплаті між Румунією та Угорщиною поступово скоротився і, нарешті, зник.

“Попередні дані показали, що в останні роки ВВП Румунії на душу населення наблизився до показника Угорщини, а минулого року перевершив його. З погляду споживання зростання в Румунії видається більш стабільним. Ще цікавіший аспект: Болгарія рухається вперед все швидшими темпами, тому не дивно, що болгарське споживання досягне угорського рівня через рік або два”, – пише видання.