безсоння

Якщо вам складно заснути вночі, можливо, варто подумати про те, що ви їсте протягом дня.

Для поліпшення режиму сну важливо проаналізувати, що і коли ми їмо. Якщо ви випробували всі засоби для сну, які існують, і втомилися, це може бути тому, що ви їсте неправильну їжу.

Якщо у вас проблеми зі сном, однією з найгірших продуктів є шоколад, навіть темний. У молочному і білому шоколаді є багато цукру, який може підвищити рівень цукру в крові та порушити сон.

А темний шоколад все ще містить какао і часто кофеїн, який є відомим стимулятором. Ще однією їжею, від якої варто утримуватися, якщо у вас проблеми зі сном, є сир.

Міцний або витриманий сир містить велику кількість амінокислоти тиромину, яка допомагає підвищити пильність.

Можливою причиною поганого сну є чипси, які зазвичай містять багато солі та сприяють затримці рідини.

Тим, хто хоче солодкого, можна порадити їсти вишню. У вишні є багато мелатоніну, який сприяє сонливості; ще одним варіантом є мигдаль. Мигдаль з високим вмістом магнію допомагає регулювати рівень цукру в крові, тому його стрибки не заважають вам заснути.

Якщо ви не можете уявити свій день без чашки кави, занадто велике споживання кофеїну може завдати шкоди вашому сну і погіршити ваше загальне самопочуття і стан здоров’я. Це стається через те, що надмір кофеїну може спричинити проблеми з циклом сну.

Гормон аденозин, який виділяється, коли нам пора спати, накопичується в нашому організмі протягом дня, і чим більше його накопичується, тим більше сонні ми стаємо.

Хоча чашка кріпкої кави може запобігти сонливості, вона також може порушити цикл сну і бадьорості і залишається в нашій крові довше, ніж багато хто думає. Період напіврозпаду відрізняється в залежності від індивідуальних особливостей, але в середньому становить до шести годин.

Алкоголь дійсно через певний проміжок часу викликає сонливість. Це може змусити вас думати, що заснути буде легше, але насправді ваш сон може стати фрагментованим, незаспокійливим і іноді тривожним.

Алкоголь спричиняє надмірне розслаблення м’язів, що призведе до хропіння і печії. При цьому спільне вживання кофеїну та алкоголю може сприяти хронічному циклу порушень сну.

Отже, як же добре виспатися? Регулярний розпорядок дня дозволяє організму розпізнавати сигнали про те, що пора спати, що може сприяти спокійній ночі. Додаткові поради включають у себе не їсти занадто пізно ввечері, слідкувати за розміром порцій і уникати споживання цукру і кофеїну перед сном.

Всім, хто якийсь час страждає від проблем зі сном, слід звернутися за допомогою до лікаря. Факторів, що спричиняють безсоння, може бути багато, і вони можуть бути не пов’язані з їжею, яку ви їсте.