ЦРУ

Підкомітет Конгресу США з пандемії коронавірусу отримав інформацію про те, що експерти, створені ЦРУ для розслідування причин виникнення Covid-19, отримали гроші від управління, щоб змінити свою думку щодо походження нового коронавірусу – з витоку з біолабораторії в китайському Ухані на передачу людині через тварин на ринку.

Законодавці вимагали від голови ЦРУ надати всю інформацію про розслідування та роботу групи. Два роки тому Національний інститут здоров’я США (NIH) був змушений опублікувати документи про те, що американська EcoHealth Alliance проводила в Ухані великі дослідження коронавірусів за кошти з бюджету та створювала їх штучно в США.

“Нові докази від джерела, якому можна довіряти, показують, що ЦРУ винагородила шістьох аналітиків значними фінансовими бонусами, щоб вони змінили свій висновок щодо походження Covid-19 з лабораторного витоку на зоонозне походження”, – повідомив X підкомітет Конгресу США з пандемії коронавірусу.

Законодавці опублікували лист до голови ЦРУ Вільяма Бернса в соцмережах, в якому вимагали надати всі документи щодо роботи групи, створеної управлінням для розслідування причин походження нового коронавірусу, який викликав пандемію.

В ЦРУ відразу заявили, що досліджують обвинувачення. Прес-секретар ЦРУ Теммі Купперман Торп сказала телеканалу FoxNews, що комітети Конгресу отримають необхідну інформацію. При цьому вона зазначила, що експертам часто платять бонуси за вже виконану роботу, а не за те, щоб вони прийшли до певних висновків.