новий штам коронавірусу

В Німеччині виявили новий штам коронавірусу «Пірола». Про це повідомляє Інститут Роберта Коха, який займається вивченням інфекційних захворювань. У деяких країнах, таких як Ізраїль, «Пірола» вже вважається переважним варіантом коронавірусу, і через це там знову ввели обов’язкове тестування на COVID-19 для пацієнтів у лікарнях.

За даними Інституту Роберта Коха, з початку серпня захворюваність на коронавірус в Німеччині зросла втричі, але вона все ще залишається на досить низькому рівні. Однак, фахівці вважають, що кількість незареєстрованих випадків зараження коронавірусом значно вища, оскільки будь-яка людина, яка не пройшла ПЛР-тест, автоматично не вважається хворою.

«Пірола» турбує вчених по всьому світу набагато більше, ніж попередній штам коронавірусу «Еріда». Медичний журнал BMJ пише про «принаймні таку саму кількість мутацій, як в Омікрона». Всесвітня організація охорони здоров’я також класифікувала «Піролу» як варіант, який підлягає моніторингу як запобіжний захід.

Штам коронавірусу «Пірола» вперше з’явився у Данії 24 липня цього року. Також були випадки зараження ним у США, Швейцарії, ПАР, Ізраїлі, Канаді, Великобританії та інших країнах.