Інститут вивчення війни повідомив про контрнаступальні операції Збройних сил України. Експерти також відзначили, що удари України по глибокому тилу РФ викликають незадоволення в російському інформаційному просторі.

Українські сили, згідно з ISW та кадрами геолокації, провели контрнаступальні операції як мінімум на двох ділянках фронту і продовжили просуватись в районі Работино. Пов’язані з Кремлем блогери заявили, що українські війська захопили невстановлені російські позиції на заході від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова) і продовжують атакувати вздовж лінії Работино-Вербове.

Ще один російський блогер стверджує, що українським військам частково вдалося обійти Работино і прорвати російську оборону до Новопрокопівки (17 км на південь від Оріхова).

ISW заявляє: Удари України по глибокому тилу РФ викликають незадоволення в російському інформаційному просторі. Це може загрожувати стійкості російської оборони на декількох найважливіших ділянках фронту.

Експерти додають, що російським передовим частинам, особливо на півдні України, нерідко доводилося боротися зі зниженням бойового духу після українських ударів по тилах.

За оцінкою Міністерства оборони Великої Британії, російське керівництво здійснює тиск на командування Повітряно-космічних сил Росії з метою підвищення ефективності протиповітряної оборони на заході країни.