Під час операції, що охопила кілька континентів, працівникам рабинатського суду (релігійний суд Ізраїлю), співробітникам Міністерства закордонних справ Ізраїлю та їх помічникам вдалося знайти чоловіка, який виїхав за кордон та кинув свою дружину.

Як повідомляє сайт JDN News, деякий час тому до рабинатського суду у Тель-Авіві звернулась жінка, представниця ефіопської спільноти. Вона розповіла, що її чоловік залишив її вісім років тому, приховавшись у невідомому напрямку. Це означає, що вона є “агуна” – єврейка, яка не може знову одружитися, оскільки чоловік не дав їй розлучення.

Релігійні судді вирішили, що він, ймовірно, переховується в Ефіопії. Туди був направлений рабин, який також належить до ефіопської спільноти. За допомогою посольства в цій країні вдалося дізнатися, що чоловік переїхав до Канади. Але навіть там пошуки нічого не дали.

Тоді було висловлено припущення, що чоловік ховається в охопленому громадянською війною Судані, куди він проник з Ефіопії. Згідно з публікацією, було задіяно навіть розвідувальне співтовариство, і біглого чоловіка вдалося виявити в зоні бойових дій. Працівники суду переконали його надати дружині розлучення.