Зоопарк, що розташований на сході Китаю, у місті Ханчжоу, спростував поширену в Інтернеті інформацію, згідно з якою в вольєрі, призначеному для малайських ведмедів, знаходилися не звірі, а люди в ведмежих костюмах.

Основою для чуток став вірусний ролик, на якому ведмідь стоїть на задніх лапах, як справжній чоловік, з досить тонкими лапами, і на шкірі звіра видно зморшки навколо поясниці.

Спростування було подано від імені ведмідиці Анжели, мешканки зоопарку: “Вчора ввечері мені зателефонував директор, щоб перевірити, чи не прогуляла я роботу. Він сказав, що там побачили людину. Залиште це, я малайська ведмедиця, не людина, не гризун і не собака”.

Адміністрація зоопарку також організувала спеціальний прес-тур для журналістів. Вони показали жителів вольєра і розповіли, що в сорокаградусну спеку, переодягнута у шкіру ведмідя людина втратила б свідомість через лічені хвилини.

Малайські ведмеді – найменші і найрідкісніші представники родини ведмедевих. Вони зростають лише до півтора метра у довжину, а маса може досягати 65 кілограмів. Всеїдні тварини мешкають у Південно-Східній Азії і занесені до Червоної книги.