Tik Tok

Соціальна мережа деактивувала 11 акаунтів Sputnik для далекого зарубіжжя і 26 для ближнього, а також сторінку RT International. Причини TikTok не назвав.

Керівництво китайської соціальної мережі TikTok видалило акаунти російських пропагандистських ЗМІ. Недоступними в TikTok стали 11 сторінок Sputnik для далекого зарубіжжя, зокрема Sputnik Serbia, Sputnik Afrique, Sputnik Africa, Sputnik Brasil, Sputnik Mundo і Sputnik Indonesia та інші, повідомив телеканал RT, передає dw.com.

Крім того, видалено 26 акаунтів Sputnik для ближнього зарубіжжя, зокрема “Sputnik Вірменія” і “Sputnik Білорусь“. Деактивована і сторінка RT International, зазначається далі. Причини рішення керівництво TikTok не озвучило, вказали RT і Sputnik.

Meta заборонила використання своїх додатків “Росією сьогодні”

Кілька днів тому американська корпорація Meta, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, заборонила міжнародній медіагрупі “Росія сьогодні“, телеканалу RT, а також пов’язаним з ними організаціям користуватися її додатками по всьому світу. “Після ретельного розгляду ми розширили наші заходи, спрямовані проти російських державних ЗМІ”, — йдеться у заяві компанії. У ній також зазначається, що рішення ухвалене у зв’язку з їхньою “діяльністю, пов’язаною з іноземним втручанням”.

Міністерство фінансів США 13 вересня повідомило про введення нових санкцій щодо медіагрупи “Росія сьогодні“, до якої входить RT, і її генерального директора Дмитра Кисельова. До цього, 4 вересня, стало відомо, що Вашингтон ввів санкції проти телеканалу RT та низки його високопосадовців, включно з головним редактором Маргаритою Симоньян. Штрафні заходи були застосовані у відповідь на “спроби Москви вплинути на президентські вибори у США 2024 року”, заявили в американському Мінфіні.