автомобілі Укрпошти

17 вересня вперше провели централізовану розсилку повісток в електронному форматі.

Як повідомляє Ukrainian Military Pages, усі повістки, підписані електронними підписами керівників територіальних центрів комплектування (ТЦК), автоматично передали на сервери “Укрпошти“. Загалом “Укрпошта” отримала близько 6 тисяч повісток для виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Цікаво, що рішення про те, кому саме надіслати повістки, ухвалювали не в місцевих ТЦК, а на основі даних з Реєстру військовозобов’язаних. Повістки, створені в реєстрі та підписані електронними підписами керівників ТЦК, мають спеціальний QR-код. “Укрпошта” роздрукувала ці документи та тепер відправляє їх рекомендованими листами за адресами військовозобов’язаних. На явку до ТЦК дається 14 днів. Повістка вважається врученою у таких випадках:

  • якщо адресат отримав поштове відправлення;
  • якщо адресат відмовився його прийняти;
  • якщо особа відсутня за адресою, вказаною під час уточнення облікових даних у ТЦК;
  • якщо особа не проживає за зареєстрованою адресою і не повідомила ТЦК нову адресу.

За неявку за повісткою передбачено адміністративну відповідальність. Порушників можуть примусово доставляти до ТЦК поліцейські на підставі звернень відповідних ТЦК відповідно до статей 259, 261 та 262 КУпАП.

Якщо доставити порушників неможливо, суд може позбавити їх права керування транспортними засобами до виконання вимог ТЦК.

Нагадаємо, що Міноборони оголосило про автоматизовану систему вручення повісток 15 вересня. Перевірити повістки можна за допомогою QR-коду через додаток “Резерв+“.

Також Міноборони нагадало, що за порушення правил військового обліку можуть бути накладені кілька штрафів одночасно.