За словами Сергія Павлова ( керівник ТЦК у м.Буринь, Сумська область), на передову одразу потрапляють люди з бойовим досвідом або ті, хто хоча б служив раніше.

“Людей, які мають досвід служби, направляємо до бойових військових підрозділів, а тих, хто не служив – до навчальних військових частин”, – підкреслив Павлов.

Тим часом незалежно від рівня підготовки, майже всіх мобілізованих спершу відправляють на навчання, яке триває як мінімум один місяць.

Щодо тривалості навчання мобілізованих без військового досвіду, Сергій Павлов підкреслив, що їх направляють до навчальних частин, де проходять повний курс навчання, який може тривати від одного до трьох місяців. За потреби військовозобов’язаного можуть направити на навчання за кордон.

Керівник ТЦК і СП також пояснив, що в навчальних центрах усім військовослужбовцям видають все необхідне, включаючи килимки для сну, мішки для речей, форму та спорядження.

Зараз ЗСУ потребують практично всіх військових спеціальностей: штурмовиків, танкістів, артилеристів, піхотинців, операторів БПЛА, водіїв та медиків.