У ніч з 29 на 30 серпня Росія пережила наймасштабнішу атаку українських безпілотників з початку війни на Україні.

Головною метою для безпілотників у Пскові став місцевий аеропорт, який використовується як цивільною, так і військовою авіацією.

“Міноборони в аеропорту Пскова відбиває атаку безпілотників. З моменту інциденту особисто перебуваю на місці. За попередніми даними, жертв немає. Масштаб руйнувань уточнюється”, – заявив губернатор Псковської області Михайло Ведерников.

Пізніше стало відомо, що внаслідок атаки пошкоджено чотири транспортних літака Іл-76. На супутникових знімках аеродрому видно, що повітряні апарати раніше були розставлені щільно і без укриттів, тому невисловлені втрати в техніці можуть бути більшими.

Місцеві канали в Telegram стверджують, що аеропорт у Пскові атакували щонайменше десять безпілотників. Незабаром після атаки навколо аеропорту був введений план “Едельвейс”, який передбачає збір особового складу МВС.

Після атаки війська РФ почали забирати з аеропорту вціліли транспортні літаки. Аеродром покинули щонайменше п’ять повітряних апаратів протягом ночі.

ASTRA пише, що також виникла пожежа в районі військової частини 64044. Це місце розташування 2-ї бригади спецназу ГРУ в Промежицях, яка брала участь у вторгненні до України.

Мешканці Брянської області також повідомляли про вибухи в обласному центрі та у пригороді. За даними деяких джерел, безпілотники намагалися атакувати нафтобазу “Дружба“.

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що над Брянськом як вважається було збито три БПЛА. Крім того, під ударом опинився завод “Кремній ЕЛ“, який входить до списку найбільших російських підприємств мікроелектроніки. Стверджується, що на підприємстві виникла пожежа, є руйнування.

У Міноборони РФ заявили, що їм вдалося вночі знищити три дрони в Брянській області та один – на небі в Орловській області. Пізніше стало відомо, що ще по одному БПЛА було збито над Калузькою, Тульською і Рязанською областями.

Крім того, рано вранці стало відомо про перехоплення безпілотника в Рузському районі Московської області.

“Сьогодні вночі була спроба масової атаки безпілотників у Центральному федеральному окрузі. Один з БПЛА, який направлявся до Москви, був знищений силами ППО в Рузському районі. Попередньо постраждалих і руйнувань немає”, – заявив мер Москви Сергій Собянін.