рівень води у водосховищі Стамбулу

Рівень водних запасів у водосховищах Стамбула, через відсутність опадів, знизився до 20%. Цього обсягу вистачить для забезпечення міста протягом 57 днів. За даними Управління водних ресурсів та каналізації Стамбула (İSKİ), ступінь заповнення водосховищ у мегаполісі становить 180 мільйонів кубометрів з 868 мільйонів кубометрів. При цьому щоденно місто з населенням понад 16 мільйонів осіб споживає 3,1 мільйона кубометрів води. Зазначається, що з квітня 2023 року запаси в водосховищах зменшуються з позначки в 48,5%.

За прогнозами синоптиків, у найближчі 10 днів у Стамбулі очікуються незначні опади. При цьому зливи в жовтні не змогли суттєво вплинути на заповненість водосховищ.

Серпень в Туреччині став найбільш сухим за останні 33 роки, повідомили в Головному управлінні метеорології. У зв’язку з цим значна частина країни була включена синоптиками до зони надзвичайної ситуації. Крім того, з початку вересня влада Стамбула призупинила подачу води для зрошення садів і приватних парків у місті через триваючу посуху.