американський бульдог XL

Влада Великобританії планує до кінця поточного року ввести заборону на утримання собак породи американський бульдог XL через низку нападів, зокрема, на дітей. Про це оголосив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, повідомляє “Європейська правда” за даними Reuters, інформує eurointegration.com.ua.

Підтримуючи цей намір, Сунак відзначив, що він поділяє обурення суспільства через серію серйозних нападів собак цієї породи.

“Очевидно, що мова йде не про декілька погано навчених собак, а про модель поведінки, і це більше не може тривати”, – зауважив він.

Глава британського уряду повідомив, що в центральній Англії на минулому тижні стався напад, ймовірно, собаки породи бульдог XL, внаслідок якого загинула людина. Поліція повідомила, що одну людину заарештувала під підозрою у ненавмисному вбивстві.

Це заявлення було зроблено менше ніж за тиждень після того, як собака цієї породи напала на 11-річну дівчинку, яка вирушила до магазину разом зі своєю сестрою в Бірмінгемі.

За даними кампанії Bully Watch, яка підтримує заборону продажу та розведення великих собак породи XL, ця порода собак призвела до понад половини всіх смертельних нападів собак у Великобританії минулого року.

В той самий час кілька британських організацій, які займаються захистом тварин, включаючи RSPCA, вважають, що заборона конкретних порід собак не вирішує проблему.

Вони висловили звинувачення “недбалому розведенню, вирощуванню та утриманню собак” і закликали уряд зосередитися на “правилах контролю за собаками, а також на підтримці відповідального утримання і дресування цих тварин”.

Американський бульдог – це порода собак-компаньйонів, яка була недавно виведена в США і поділена на чотири категорії: кишенькові, стандартні, класичні та XL. Починаючи з 2020 року, ця порода перебуває на стадії визнання.