українській дрон


Україна може виробити ще більше, ніж мільйон дронів протягом цього року. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про це під час участі в єдиному телемарафоні.

“Ця цифра виглядає дуже реалістичною. Можливо, навіть буде виготовлено більше дронів протягом поточного року. Багато залежить від характеристик, які потрібні для цих дронів. Зараз потрібно створювати щонайменше 20-30% FPV-дронів з тепловізорами. Ми можемо виготовити та набагато більше одиниць FPV. Також важливо, яким чином технологія зв’язку буде розвиватися протягом 3-4 місяців. У нас вже є достатньо можливостей у діючих компаніях для виробництва такої кількості”, – підкреслив Михайло Федоров.

За його словами, український ринок настільки розігнався, що може виробляти більше, ніж є коштів для закупки цих безпілотників.

“Нам необхідно збільшувати фінансування, розширювати ринки, щоб завдяки конкуренції ціни зменшувалися, і сприяти локалізації комплектуючих. Ми повинні надати більше можливостей українському приватному сектору виробляти більше зброї та продавати її державі”, – підкреслив Федоров.