електрична лампочка на фоні українського прапора

Після нового підвищення тарифу домашні споживачі електроенергії будуть змушені скорочувати своє споживання. В Україні можливі підвищення тарифів на електроенергію. Ймовірно, ціни для українців піднімуться до рівня європейських, пише telegraf.com.ua.

Підвищення може відбутися з 1 червня. Таким прогнозом ділиться засновник Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко на своїй сторінці у Facebook.

У Міненерго поки не прийняли остаточного рішення щодо введення нового тарифу на електроенергію для населення. Однак Олег Попенко зауважує, що планується підвищення до 3,5 гривні за кВт-год.

Якщо відбудеться подорожчання такого рівня, українці будуть платити за світло вже практично за європейськими цінами. Тариф 3,5 гривні – це вище або порівняно з тарифами в Норвегії, Сербії, Угорщині.

“Але в усіх цих країнах середня зарплата у 2,5-3,5 раза, а в Норвегії в 10 разів більше, ніж в Україні”, – зауважив експерт.

Олег Попенко додав, що на сьогодні українці можуть купити найменшу кількість кВт-год в Європі. За його словами, після нового підвищення тарифу домашні споживачі будуть змушені скорочувати своє споживання електроенергії, щоб змогти оплатити рахунки.

Також з 1 травня в Україні підвищать тариф на воду. Однією з причин, через які тариф зросте, є підвищення цін на електроенергію.