Найтовстіша людина у Великобританії

Мати Джейсона Холтона, якого журналісти назвали найтовстішим чоловіком у Великобританії, закликала Національну службу охорони здоров’я країни виділити кошти з бюджету на безкоштовні ін’єкції для його схуднення.

Лейза Холтон поділилася історією свого сина. Вона сама звинувачує себе за те, що була занадто м’якою з ним: спочатку не змогла відговорити від вживання надто жирних обідів у школі, а потім не змогла нічого зробити щодо його пристрасті до швидкої їжі. Лейза також вважає, що причиною проблем у поведінці сина стала втрата батька, яка сталася, коли йому було три роки.

“Він дуже схильний до залежностей, і я була занадто м’якою з ним. Я завжди була сором’язливою. Але я не впевнена, що могла б щось змінити, оскільки він мене не слухав. Він робив тільки те, що хотів. Це було б набагато простіше, якби його батька був живим…”, – говорить мати найтовстішої людини у Великобританії.

Проте вона намагалася боротися з зайвою вагою сина різними способами. Коли йому було 16 років (тоді він важив 146 кг), Лейза навіть взяла кредит, щоб відправити його на шеститижневий табір для схуднення. Дійсно, вдалося схуднути на декілька десятків кілограмів, але через його колишній спосіб життя надлишкова вага підлітка повернулася.

Зазначається, що Джейсон кілька років споживав близько 10 000 кілокалорій на день. На сніданок він споживав кілька пачок чипсів, а потім об’їдався каррі та шашликом, маючи при цьому щонайменше п’ять літрів соку або газованої води. З часом він почав важити понад 300 кг і втратив здатність рухатися самостійно. У 2020 році його довелося доставляти з кімнати через вікно за допомогою пожежної автовежі, щоб доставити в лікарню.

У січні 2022 року, коли лікарі підозрювали тромбоз у Джейсона, його відправили в зоопарк, щоб зробити рентгенографію за допомогою обладнання, яке зазвичай використовується для діагностики великих тварин.

Зараз Джейсон живе в невеликому бунгало, а його мати постійно доглядає за ним. Вона покинула роботу п’ять років тому, щоб доглядати за сином. Сам він ніколи не працював і отримує два види допомоги, загальна сума яких становить понад 300 фунтів стерлінгів на тиждень.

Лейза сподівається, що Національна служба охорони здоров’я Великобританії виділить її синові безкоштовний курс жироспалювальних ін’єкцій. Вона вважає, що іншими способами допомогти йому вже неможливо. Заради зайвої ваги та непорушного способу життя Джейсон стикається з численними захворюваннями, які загрожують його життю.