снігопад у Європі

Справжня зима прийшла до південних регіонів Європи, викликавши хаос на автомагістралях. Не тільки північна, а й південна частина Європи страждає в ці дні від сильних снігових бур.

В Іспанії кілька важливих національних автомагістралей було закрито у п’ятницю повністю або частково. На цілу низку провінцій обрушився шторм “Хуан“, який привів половину країни у стан надзвичайної ситуації через низьку температуру та хуртовини.

У регіоні Карінтія на півдні Австрії п’ятничним хуртовинам передував дощ – дороги вкрилися льодом, утворився транспортний хаос. Національна поліція повідомила про кілька аварій, хоча їхні наслідки були відносно незначними. Постраждало і залізничне сполучення. Надвечір ситуація трохи розрядилася.

Кількома балканськими країнами – Боснії, Хорватії та Словенії – прокотилися сильні хуртовини. Дорожні умови погіршилися через ожеледицю, погану видимість і сильний вітер. У деяких районах Словенії його пориви перевищували 100 км/год. У Боснії та Хорватії було закрито багато доріг, включаючи великі автомагістралі, у тому числі мальовниче Адріатичне шосе.