повінь у Європі

Угорщина, Німеччина, Литва, Нідерланди. Через нескінченні дощі у деяких країнах Європи річки виходять з берегів. Прогнози синоптиків не дарують оптимізму.

Дунай вийшов з берегів, набережні Будапешта затоплені. Вода у річці піднялась до 6,93 метра — найвищий показник з 2013 року. Повінь була спричинена проливними дощами та швидким таненням снігу через підвищення температур.

У Нідерландах цього тижня вздовж річки Ейссел ставили загорожі через можливі повені. Влада жаліється, що вода там надходить дуже швидко, рівень підвищується на сантиметр за годину.

Постійні дощі в сусідній Німеччині призвели до заболочування деяких районів та надмірної вологості ґрунту, що ускладнює його відведення.

Через негоду велика загроза затоплення від паводкових вод на заході Литви. Навіть якщо рівень води в місцевих водосховищах почав знижуватись, синоптики передбачають, що протягом найближчих днів там випаде 15-25 мм опадів.

Найбільша річка країни, Неман, зазвичай виходить із берегів весною. Однак за останні два місяці її рівень двічі досягав критичної позначки.