українські далекобійні дрони

У цьому році Україна зможе застосовувати безпілотники з дальністю польоту до 2000 км і більше. Україна незабаром застосує дальні безпілотники. Вони можуть атакувати Урал і Заполяр’я, передає unian.net.

Про це пише BILD із посиланням на не назване джерело. Зазначається, що днями ЗСУ вперше атакували безпілотниками цілі в Татарстані. Вони знаходилися в 1300 км від лінії фронту. Для одного з ударів використовувався український безпілотник UJ-22. Раніше вважалося, що його дальність польоту становить 800 км.

“Вочевидь, нова модифікація з додатковими паливними баками літає набагато далі. Для другого удару застосовувався безпілотник, створений на базі українського легкого літака Аеропракт A-22 Летюча лисиця“, – сказав він.

За даними BILD, вже цього року Україна зможе застосовувати безпілотники з дальністю польоту до 2000 км і більше. Вони доповнять дефіцит ракет середньої та великої дальності.

“Ракети залишилися в минулому. Безпілотники – це майбутнє”, – заявив джерело BILD.

За його даними, до кінця року одразу 10 виробників поставлять ЗСУ безпілотники з дальністю польоту до 2500 км. А київське КБ “Луч” розробило безпілотник “Сокіл-3000“, який може пролетіти до 3300 км. За розрахунками BILD, нова українська зброя зможе атакувати цілі, наприклад, в Мурманській області. Там розташовано близько 80 військових баз. Серед них аеродром Оленя, де базуються стратегічні бомбардувальники, які обстрілюють Україну.