наслідки ракетного удару по Краматорську

Мешканець Краматорська у червні 2023 року передав інформацію про піцерію Ria Pizza представнику “ДНР”, після чого заклад був обстріляний ракетами.У результаті загинуло 13 людей.

Український суд засудив до довічного ув’язнення і конфіскації майна мешканця Краматорська Володимира Синельника, визнавши його винним у державній зраді. Прокурори Донецької області довели до суду, що за його сприянням російські війська завдавати удару по піцерії Ria Pizza в Краматорську з ракетного комплексу “Іскандер-М“, в результаті чого у червні 2023 року загинуло 13 людей, повідомили офіс генерального прокурора України та Донецька обласна прокуратура, передає dw.com.

Мешканця Краматорська попросили перевірити наявність військових у піцерії.

За їх даними, працівник місцевого газотранспортного підприємства був завербований російськими спецслужбами, а 27 червня 2023 року “начальник відділення розвідки командування” в МВС самопроголошеної “ДНР” запросив його перевірити інформацію про наявність українських військових у закладі Ria Pizza. З цією пропозицією Синельник погодився, вказано далі.

“У центрі міста він помітив на парковці автомобілі з військовими номерами та саміх військових у закладі харчування. Чоловік записав два відео, які відразу відправив співрозмовнику у месенджер Telegram. Щоб ніхто не помітив його інтересу до локації, всі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей”, – заявили відомства. Після відправлення відеозаписів по піцерії був нанесений російський удар.

У результаті ракетної атаки загинуло 13 людей, зокрема четверо дітей, ще 64 людини отримали поранення. Серед постраждалих була українська письменниця Вікторія Амеліна, вона померла через кілька днів у лікарні у Дніпрі. Міноборони РФ після цього заявило про влучення 27 червня 2023 року у “пункт тимчасової дислокації командного складу 56-ї мотопіхотної бригади ЗСУ” в Краматорську.