дівчина

Певні продукти можуть принести користь здоров’ю нашого серця, інші можуть поставити його під загрозу. На думку кардіологів та інших експертів у галузі охорони здоров’я, поживний склад певних продуктів може підтримувати різні аспекти здоров’я нашого серця, повідомляє unian.net.

Як приклад, автори статті наводять фрукти та овочі. Так, поживні речовини, що містяться в багатьох із цих продуктів, мають захисні властивості проти серцевих захворювань. При цьому риба, багата на Омега-3 жирні кислоти, може допомогти регулювати рівень тригліцеридів, тоді як цільнозернові продукти можуть допомогти підтримувати кров’яний тиск.

” Так само як певні продукти можуть принести користь здоров’ю нашого серця, інші можуть поставити його під загрозу”, – пише видання і називає три з них.

Картопляні чипси

Понад 284 мільйонів людей у США вживали картопляні чипси у 2020 році. Хоча чипси можуть бути дуже солоними, кардіолог доктор Елізабет Клодас стверджує, що якби ми їли приблизно 1 унцію (28 грамів) картопляних чипсів щодня протягом року, ми б споживали приблизно ¾ склянки солі, що призвело б до збільшення ваги на 15 фунтів (6,8 кг).

Оброблене м’ясо

Багато кардіологів також остерігаються обробленого м’яса. До таких продуктів входять салямі, хот-доги, бекон і в’ялена яловичина, хоча деякі експерти стверджують, що в’ялена яловичина може бути однією з найкорисніших закусок, які можна знайти в дорозі. Консультант-кардіолог доктор Ніл Срінівасан не радить споживати салямі, яка може бути занадто калорійною і насиченою трансжирами. Це також включає закуски, у яких може бути салямі та інше оброблене м’ясо, наприклад, у піці або рулетах з ковбасою.

Солодкі напої

Ви можете знайти багато цукру, кофеїну і пустих калорій у газованих напоях, таких як газована вода або енергетичні напої. Вони можуть зробити нас вразливими до таких захворювань, як діабет і метаболічні захворювання, обидва з яких пов’язані з розвитком серцево-судинних захворювань. Разом вміст цукру і кофеїну в цих напоях є потужним ударом, що потенційно може призвести до серцебиття або аритмії.

“Час від часу ласувати картопляними чипсами не варто боятися; швидше, ми просто повинні бути розсудливими щодо кількості чипсів, які ми їмо, і як часто”, – резюмує ЗМІ.