абрикоси

Абрикоси — це дуже корисні фрукти, які містять велику кількість корисних речовин і володіють рядом корисних властивостей. «В абрикосах міститься висока концентрація природних органічних пігментів, таких як каротиноїди, флавоноїди та фенол, які захищають рослину. Ці елементи надають такий самий вплив і на наш організм, підтримуючи нашу імунну систему та навіть захищаючи від деяких форм раку», — розповіла лікар-дієтолог Анжела Толмасова.

Фрукти містять спектр натуральних захисних біохімічних сполук. Вони здатні: підтримувати та покращувати зір; зберігати молодість шкіри; покращувати роботу шлунково-кишкового тракту, підтримувати роботу серцево-судинної системи; нормалізувати артеріальний тиск; захищати печінку; допомагати організму в боротьбі з пухлинами.

Вона зазначила, що завдяки каротиноїдам колір абрикоса варіює від світло-жовтого до помаранчевого (чим темніший колір — тим більше каротиноїдів). Ці речовини є джерелом вітаміну А, який відіграє важливу роль у захисті зору, а також запобігає віковим змінам зорового апарату.

Крім того, каротиноїди захищають шкіру від УФ-променів, забруднень навколишнього середовища та нікотину. Як показали дослідження, вживання абрикосів покращує колір, еластичність та пружність шкіри.

«Клітковина, що міститься в абрикосах, персиках та сливах, допомагає запобігти запорам і підтримувати нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, велика кількість клітковини та захисних біохімічних сполук, що містяться у фруктах, впливають на мікробіоту кишківника. Сухофрукти, як показали дослідження, здатні позитивно змінити склад мікробіоти кишківника людини», — додала дієтолог.