Зеленський та Залужний

За словами президента України, армія повинна позбавитися бюрократії. Генерал Валерій Залужний отримав звання Героя України, оскільки Зеленський вдячний йому за захист нації та країни, повідомляє focus.ua.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звільнив генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ не через зміну курсу дій, а через “речі, які довго не змінювалися”. Про це він повідомив у інтерв’ю американському журналісту Брету Байеру, яке транслював телеканал FOX News.

“Ми повинні бути швидшими, це означає, ми повинні відмовлятися від усієї бюрократії, яку маємо. У нас немає іншого шансу. Ми повинні бути розумними, технологічно оснащеними та швидкими”, — сказав Володимир Зеленський.

За його словами, час — це гроші, але в нашому випадку це не гроші, а людські життя.

Крім того, Брет Байер запитав у Зеленського про нагороду Героя України, яку вручили Залужному після відставки, і чи підтримуватиме він політику президента, чи піде в опозицію. На що Зеленський відзначив, що це вибір генерала.

“Він захищав нашу націю і нашу країну. Я присвоїв йому звання Героя України, оскільки я дуже вдячний йому за це”, — додав він.