продукти

Уряд Іспанії схвалив законопроєкт, який забороняє закладам громадського харчування та великоформатним магазинам викидати непродані продукти. Для того, щоб він набув чинності, документ має підтримати парламент, передає east-fruit.com з посиланням на GrowHow.

Цитуючи міністра сільського господарства, рибальства та продовольства Луїса Планаса (Luis Planas), прес-служба іспанського уряду зазначила, що нові правила передбачають штрафи від €60 тис. до €500 тис. за викидання непроданої їжі на сміттєзвалище. Голова міністерства переконаний, що парламент Іспанії, в якому більшість мають групи, які підтримують уряд, найближчими тижнями схвалить законопроєкт.

Населення Іспанії на сьогодні становить близько 48 млн осіб. За оцінками місцевого уряду, кожна людина у країні щорічно викидає майже 66 кг їжі. Він пояснив, що згідно з новими правилами закладу громадського харчування, супермаркети та гіпермаркети будуть зобов’язані передавати непродані продукти, близькі до закінчення терміну придатності, до соціальних закладів, наприклад, продовольчих банків.