святкування Нового року

У рік входить кілька тижнів, коли рішуче прагнення зберегти здоров’я втрачає силу. Це період новорічних корпоративів та відвідин родичів, які, спеціально до вашого візиту, готують найсмачніші страви, включаючи улюблений крабовий салат. Саме в цей час новорічний стіл ніби створений для конкурсу “Їж так, наче завтра знову впаде мобільний зв’язок, і продуктів ти не купиш ще два тижні”.

Поради не знижувати градус та не вживати салати з майонезом, чесно кажучи, нікого не врятують. Наша традиція святкування та звичка не думати про завтра рік в рік переважають над здоровим глуздом. Проте давайте спробуємо дати ефективні поради, які ви зможете виконати.

Переїдайте розумно

Плануючи святкові обіди, які загрожують перетворитися на вечерю, допоможіть своєму організму справитися з такою кількістю їжі. По-перше, не йдіть на святкування занадто голодними. Повністю прийміть їжу за 3-4 години до цього. По-друге, не їжте трошки протягом тривалого часу. Нехай переїдання буде епізодом, а не цілодобовим процесом. У вашого шлунка буде більше шансів не піти в “нокаут”, якщо це буде не диванчик раз в пів години, а три порції холодцю, але за раз.

Підшлункова та жовчна в пріоритеті

Усі можливо пам’ятають рекламні ролики про святковий стіл і ферментні препарати, які допоможуть з’їсти більше. Звичайно, на розмір порції вони не можуть вплинути. Та ось врятувати підшлункову та жовчну від перевантаження – так. Придбайте якісний комплекс ферментів і приймайте їх згідно з інструкцією кожен прийом їжі.

Обережно з білком

Ви будете їсти багато та різноманітно, повністю ігноруючи правила роздільного харчування. Тому принаймні намагайтеся обмежити споживання білка. Краще з’їжте зайвий шматок торта, ніж п’ятий стейк та один пиріжок. Зайва кількість білка перевантажить кишківник, сприятиме зайвому газоутворенню та важкості, а також суттєво затримуватиме рідину. А якщо ви вживаєте алкоголь, то вас також чекають набряки.

Пийте достатньо води

Компоти, лимонади, енергетики, капучино, коктейлі та “шипучки” всіх кольорів веселки точно будуть зайвими. Адже це доданий цукор і для вашого організму все одно, що ще один шоколад. Адже такі напої за впливом на гормональну систему по суті є їжею – вони сприяють стрибкам інсуліну та вимагають додаткового синтезу ферментів. І це точно зайво. Як і калорії, які вони містять.

Застрахуйте себе від похмілля

“Туман в голові”, тремор, нудота, втрата концентрації та слабкість до ранку після гулянок – необов’язкова плата за веселі свята. Якщо завчасно подбати про природні засоби підтримки організму, можна уникнути негативних наслідків інтоксикації та депресивного стану.

Надійними помічниками тут стануть природні антидепресанти, антиоксиданти, біопротектори, вітаміни та прогормони: Омега-3, вітамін D, SAMe, NAC, ліпоєва кислота, коензим Q10, гінкго білоба, вітаміни групи В, магній, триптофан, 5-HTP, вітамін С. Проте пам’ятайте, вони діятимуть лише за призначенням лікаря. Для самолікування дозволяється прийом лише вітаміну С 1 000 мг та магнію 400 мг. Але тоді від похмілля доведеться рятуватися бульйоном та мінералкою. Гарних вам свят, та бережіть себе!