сир

Житель Шотландії помер після того, як з’їв сир, виготовлений у Ланкаширі та заражений типом бактерій E.coli (кишкова паличка), після чого Агентство з харчових стандартів (FSA) зробило терміновий відгук чотирьох видів ланкаширського сиру, виробленого в Престоні.

Агентство з безпеки охорони здоров’я Великобританії (UKHSA) заявило, що щонайменше 30 зареєстрованих випадків було викликано “специфічним штамом спалаху”, який, як вважається, був у сирі. Симптоми, спричинені кишковою паличкою, включають важку діарею, біль у животі, а іноді та гемолітико-уремічний синдром – серйозний стан, який може призвести до ниркової недостатності та летального результату.

Зазначається, що ця інфекція може поширюватись різними шляхами, включаючи вживання зараженої їжі або води. Нерідко інфекція передається від інфікованої людини іншим людям, які живуть у тому ж домогосподарстві, або в таких місцях, як дитячі садки. У зв’язку з цим голова відділу з інцидентів у FSA Тіна Поттер заявила наступне: “Ми знаємо, що відкликаний продукт може бути популярний у святковий період, особливо тому, що він був проданий як частина кошика різдвяних подарунків. У зв’язку з цим спалахом кишкової палички ми закликаємо всіх споживачів дотримуватись рекомендацій, які містяться в повідомленнях про відкликання продукції, в яких детально описані всі продукти, які можуть становити ризик”.