смартфон

Ізраїль попереджає про нові удари по «Хезболлі». «Громадяни Бейрута і низки районів отримують попередження на стаціонарні телефони, джерелом яких є ізраїльський ворог, з вимогою швидко евакуюватися», — йдеться у повідомленні офіційного Національного агентства новин Лівану, передає bbc.com.

За повідомленням кореспондента ВВС у Бейруті Нафіса Коннаварда, в понеділок вранці мешканці південного Лівану отримали текстові та голосові повідомлення з попередженням триматися подалі від житлових будівель, які, за словами ізраїльтян, використовуються «Хезболлою» для зберігання зброї.

На одному з відеороликів, які поширюються в соціальних мережах, показано мешканця села, який отримав голосове повідомлення, в якому говориться, що ізраїльська операція триває і вступила «в нову фазу».

«Якщо ви знаходитесь у селі, яке використовує „Хезболла“, негайно покиньте його задля власної безпеки», — йдеться у голосовому повідомленні.

Ці попередження стали першим подібним сигналом від ізраїльських військових мешканцям Лівану з початку війни в Газі (в секторі Газа ЦАХАЛ неодноразово вдавався до цієї практики).