місто в Лівані

Ізраїль після запеклих взаємних обстрілів наприкінці минулого тижня продовжує наносити масовані авіаудари по бойовиках радикального руху “Хезболла” на півдні Лівану. ВПС Ізраїлю завдають масштабних ударів по цілях у Лівані, повідомила ізраїльська армія вранці у понеділок, 23 вересня. Якихось подробиць не наводиться. Як повідомляє агентство AP, ізраїльські військові закликали ліванців до “негайної” евакуації з усіх будівель, де бойовики “Хезболла” зберігають зброю, повідомляє dw.com.

Раніше на півночі Ізраїлю знову пролунали сирени повітряної тривоги. Проіранські бойовики “Хезболла” повідомили про нові обстріли ізраїльської території. Інформації про жертви та руйнування немає. Ударам з боку “Хезболла” передували взаємні обстріли в ніч на 22 вересня.

Удари по “Хезболла” будуть продовжені

Начальник Генштабу ізраїльської армії Херці Халеві заявив, що удари по бойовиках у Лівані продовжуватимуться і найближчими днями, щоб дозволити мирним жителям повернутися до своїх домівок у прикордонних північних районах Ізраїлю. “А якщо “Хезболла” не зрозуміє, ми будемо бити по них знову і знову, поки не зрозуміють”, — додав він, зазначивши, що Ізраїль має великий потенціал, який поки що навіть не задіяний.

Паралельно ізраїльська армія посилює тиск на бойовиків палестинського радикального руху ХАМАС у секторі Газа. ВПС Ізраїлю повідомили про удар по командному центру ісламістів у центральній частині заблокованого прибережного регіону. Він знаходився у будівлі, де раніше розміщувалася школа. Перед нанесенням удару було вжито заходів для зменшення втрат серед мирного населення, зазначили в ізраїльській армії.