ракети ППО

ЦАХАЛ повідомив, що Ізраїль завдав ударів по об’єктах “Хезболли” в Лівані після ракетного обстрілу з боку Лівану по півночі Ізраїлю. Ізраїльська авіація знову атакувала територію Лівану. Як заявила вранці у неділю, 22 вересня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), удари були спрямовані проти об’єктів радикального шиїтського руху “Хезболла” в Лівані та відбулися після ракетного обстрілу з цієї території, передає dw.com.

За даними ЦАХАЛ, вранці 22 вересня з боку Лівану по району міста Хайфа на півночі Ізраїлю було випущено близько 85 ракет. Багато з них було збито ізраїльськими засобами ППО, проте деякі ракети досягли цілей. Усього бойовики “Хезболли” випустили по півночі Ізраїлю 115 ракет.

У районі Хайфи внаслідок обстрілу з боку Лівану поранено щонайменше трьох осіб, повідомляють ізраїльські рятувальні служби. Крім того, постраждало кілька будівель і автомобілів.

Вранці 22 вересня ізраїльська влада розпорядилася скасувати заняття в школах, розташованих на півночі країни поблизу кордону з Ліваном. “Засідання кабінету безпеки Ізраїлю високого рівня на тлі серйозної ескалації боїв між Ізраїлем та рухом “Хезболла” в Лівані було відкладено. Зустріч кабінету у ширшому складі буде проведена приблизно опівдні (22 вересня. – прим. Ред.)”, – також повідомило онлайн-видання The Times of Israel.

Як пише агентство dpa, ракети, випущені по північних районах Ізраїлю з території Лівану, мали найбільшу дальність за останній рік.