ЦАХАЛ

Після закінчення перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом, ізраїльська армія продовжила масовані напади в секторі Гази. Найжорсткіші бої відбувалися поблизу міста Хан-Юніс. Режим припинення вогню закінчився першого грудня, про що уряд домовився з терористичною групою ХАМАС, і Ізраїль продовжив військову операцію в секторі Гази.

У ніч на суботу, 2 грудня, ізраїльські війська продовжили масовані атаки в південній частині сектору Гази. Особливо жорсткі бої велися поблизу міста Хан-Юніс, де, за деякою інформацією, знаходиться частина військового керівництва ХАМАСу. Ізраїльські військові розкидали листівки із закликами до мешканців міста втекти до Рафаху на південь сектору Гази, повідомляє газета The Times of Israel, за інформацією dw.com.

WSJ: США постачили Ізраїлю 100 протибункерних бомб

Цілями атак Збройних сил Ізраїлю (ЦАХАЛ) були сотні об’єктів на півночі та півдні сектору Гази, повідомляють джерела ЦАХАЛ. Удари були нанесені на райони, де знаходяться шахти тунелів, пускові майданчики та командні центри ХАМАСу. Американська газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на офіційних осіб США писала, що після безпрецедентного терористичного нападу групи ХАМАС 7 жовтня Вашингтон постачив Ізраїлю 100 протибункерних бомб, а невдовзі після цього розпочав поставки 15 тисяч звичайних авіаційних бомб, 57 тисяч артилерійських снарядів, а також іншої додаткової зброї та боєприпасів.

За останню добу Ізраїль був підданий ракетним обстрілам з території сектору Гази. За інформацією ізраїльської сторони, з початку воєнних дій по країні було випущено приблизно 10 тисяч ракет.

ЦАХАЛ: В Ізраїлю немає строків для військових дій в Газі

За словами офіційного представника ЦАХАЛ Джонатана Конрікуса, ізраїльська армія не встановлює строків для військових дій в секторі Гази і буде “боротися стільки, скільки потрібно”.

“У нас немає іншого вибору”, — додав Конрікус. Він підтвердив, що військова мета Ізраїлю полягає в повному знищенні терористичної групи ХАМАС.

Його заява стала реакцією на повідомлення ЗМІ, згідно з якими держсекретар США Ентоні Блінкен під час недавніх переговорів з ізраїльським керівництвом заявив, що Ізраїлю слід вести військові дії протягом ще трьох тижнів. За даними ізраїльських ЗМІ, Блінкен, крім того, висловив невпевненість у тому, що Ізраїль отримає міжнародну підтримку, якщо він буде проводити воєнні дії з такою самою інтенсивністю, як і раніше.