Армія Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю висловила готовність до продовження бойових дій взимку і вже розпочала масштабну роботу з оснащення своїх військ на всіх кордонах спеціальним зимовим обладнанням.

У заяві, яку цитує “Jerusalem Post“, говориться, що ЦАХАЛ вже видав своїм бійцям 129 тисяч зимових курток і 369 тисяч невеликих одноразових мішків для зігрівання, повідомляє bbc.com.

За словами начальника відділу логістики Південного командування ЦАХАЛ полковника Орена Фортала, “з моменту вторгнення наших військ відділ логістики вживав активних заходів щодо врятування техніки з зони бойових дій, евакуації поранених та рятування життів”.

Крім того, за його словами, апарати поповнюють запаси пального, боєприпасів, інструментів для вторгнення, продовольства та постачають військам велику кількость медикаментів.

Водночас аналітики вказують, що, крім ізраїльської Війни за незалежність 1948-49 років, яка тактично відбувалася в іншу епоху, ЦАХАЛ не має досвіду проведення бойових дій взимку.

Навіть якщо армія вирішить базові проблеми – наприклад, позбавить солдатів можливості замерзнути в польових умовах – залишається невідомим, наскільки ЦАХАЛ готовий стратегічно і тактично, враховуючи відсутність досвіду зимових кампаній.